БАБХ спря внос на над 700 кг млечни продукти от Турция

Иззетите продукти са насочени за унищожаване
14
БАБХ спря внос на над 700 кг млечни продукти от Турция
Снимка: БГНЕС

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) не допусна внос на над 700 кг млечни продукти на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от агенцията.

При извършването на съвместна проверка със служителите на Агенция "Митници" са издадени три протокола за изземване на личен багаж от три леки автомобила, влизащи от Турция. Общото количество на конфискуваните млечни продукти е 743,2 кг, 5 кг консерви с риба тон и 20,6 кг пилешко месо.

Иззетите продукти са насочени за унищожаване.

Стоките са несъответстващи на законодателството храни, с липса на идентификация и не могат да бъдат допуснати за внасяне на територията на ЕС, допълват от БАБХ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
7
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Да кажа нещо относно БАБХ и фалшив зехтин.Отивам в БАБХ и им казвам, че *** купила нещо, което не е зехтин и къде да предам мостра. Оттам ме препращат на ул Хр Ботев, те пък ме препращат в края на града.ИИИИ така НИКОЙ не откликна, не ги интересува. Няма и контрол на границата.Очаквах, че ще ме приемат с отворени обятия , но НЕ и това е БАБХ.Ще си поглъщаме отровите от вноса и ще издържаме огромна администрация, която не работи.Честито да ни е!
8
3
 
18
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
"Мляко, сирене , масло са по качествени и по....." =====> Защото имат мандри, обори, животни колкото искаш. Ние слушаме запада, който казва - "Не произвеждайте, ще купувате само от нас" и затворихме, фалирахме всичко. Сега нямаме крави и сиренето е с палма и на прах. Мандраджията от Равно Поле вика - носят ми до 2 тона мляко - е кашкавал ли да правя, сирене ли да правя, мляко ли да продавам? Трябва от някъде да се дотира.
7
2
 
23
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Никаква аванта за неблагодарните българи,тръгнали евтино турско сирене да му купуват,я по-добре да ядат сирене от палмово масло .Да глобят тия нагли тарикати с по 2 хилки минимум,да се научат да уважават свойте любими олигархи.
6
4
 
30
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Спипали са някакви обикновенни хорица! Долна работа. По количествата си личи, че купеното е било за частна консумация или за дребно селско магазинче. Защо не се отчетете за някой депутат или негова фирма. Защо само народа тормозите.Гадове! Оставете хората да работят и без това доходите ни намаляха рязко с 50%. Днес заредих колата, 150 лв това е 15% от моята заплата, това на какво прилича?Гадове!
5
3
 
29
 
! Отговори
Бачи Кико преди 2 години
Как БАБХ ще допусне евтина храна на българската трапеза?!? А пък и да саботираме скъпата храна на запада?!?! Българина трябва да стои гладен, европейските производители трябва да си продават боклуциииите а БАБХ да симулира дейност. Не просто ненужна ами даже вредна е тази организацийка. Сещам се как искаха да колят една крава щото минала в Сърбия и била напуснала ЕС. Тоттални кре те ни.
4
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората са си купили по една тенекия сирене, риба и пиле, наште гладници са им ги гепили.
3
6
 
27
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 години
Националната катастрофа на България е пълна: турски сирена и кашкавали, пилешки меса и т.н., а оня ден гледам: албански домати! Паднах!;))) Навремето съм работил кат докре в ТКЗС-то, домати да искаш, в домати са къпахме! Сега - домати от Албания. Па, отколе, кви мандри сме имали... Цяло едно партизанско движение изхраниха!;))) Па сега...Ем, сирена от частници, ама скъпи, доста скъпим, друго си бе краве сирене 2,60 лв кг, овче 3,60 лв;))) Частника под 8 лв. сирене не дава, *** не е и кило!;))))
2
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова ще ги унищожат, защото са по качествени и евтини от тези, които ни продават.
1
6
 
46
 
! Отговори
Турските преди 2 години
Мляко, сирене , масло са по качествени и по евтини от тези произвеждани у н ас.